Store norske nettsteder får mobilstryk

Store norske nettsteder får mobilstryk: Fra neste uke kan de bli straffet av Google
En rekke store norske nettsteder kan bli dumpet nedover på Googles søkemotor om kort tid. Årsaken er at de ikke er mobilvennlige nok.

Netlifes undersøkelse viser mobilsidene hos DNB, Forsvaret og Komplett.no, ikke møter Googles krav til å være mobilvennlige. Hvis ikke nettsidene endres, kan Google komme til å straffe dem.
Den 21. april 2015 gjennomfører Google den største endringen de har gjort i søkemotoren sin på mange år: Selskapet skjerper kriteriene for å bli rangert høyt på selskapets søkemotor.

Nå må man ha en såkalt mobilvennlig side for at Google skal gi tommelen opp. Selskapet har en egen tjeneste der man kan teste om en nettside vurderes som mobilvennlig eller ikke. I tillegg har selskapet allerede startet med å merke nettsider som «mobilvennlig».

IT-selskapet Netlife Research gjennomfører hvert kvartal det de kaller «teknosjekken» på en rekke, utvalgte norske nettsteder. Nå har selskapet sett spesielt på hvor mobilvennlige nettstedene er, både fordi halvparten av all nettbruk skjer på mobilen, og fordi Google nå kommer med nye krav.

Blant nettstedene som ikke møter mobilkravene finner vi DNB, Forsvaret og nettbutikkene Komplett og MPX.

Også Handelsbanken, Bergen og Bærum kommune, Politiet, Jernbaneverket, Norsk Hydro og Yara kommer dårlig ut i undersøkelsen.
Store norske nettsteder kan rammes
Google er nå i ferd med å gjennomføre den største endringen i søkemotoren sin på lang tid. Nettsteder som ikke er tilpasset mobiler må dermed skjerpe seg for å nå opp hos søkemotoren. Bildet er fra Googles hovedkontor i Mountainview i California.
Netlifes undersøkelse viser at 28 prosent av de norske nettstedene de har undersøkt, ikke møter Googles krav til å være mobilvennlige.

Det kan for eksempel bety at teksten er for liten, at linkene er vanskelige å treffe på en mobilskjerm eller at innhold ikke dukker opp.

Hvis ikke nettsidene endres, kan Google komme til å straffe dem på rangeringen fra og med neste uke. Det betyr at mobilvennlige sider løftes oppover på rangeringen når du søker etter noe fra en mobil, mens sider som ikke er tilpasset vil bli skjøvet nedover.

– Det er alvorlig – og fortjent. Investeringer i søkemotoroptimalisering og annet for å bli synlige i Google-søk vil tape mye av sin verdi. Flere nettsteder, som for eksempel nettbutikker, vil i tillegg mest sannsynlig gå glipp av inntekter, sier markedssjef og gründer Jostein Magnussen i Netlife Research.

Les mer hos kilde: http://e24.no/digital/store-norske-nettsteder-faar-mobilstryk-fra-neste-uke-kan-de-bli-straffet-av-google/23433788

Kommenter